Uilen bij volle maan
Carel van Oirschot
Info@topvogel.nl
06 - 456 123 93
valken valkenshow valkenier valkerij vogelshow roofvogelshow roofvogelshows topvogel roofvogeldemonstratie roofvogeldemonstraties vogel roofvogel roofvogels gier arend uil buizerd havik educatie presentatie verjaardag feest bruiloft receptie school klas kinderen kind recreatie vliegen natuur
Share on Facebook

Zondag 26 augustus

Uilen bij volle maan!

Biologen Gert Brunink en Carel van Oirschot

verzorgen  een avondprogramma over uilen aan de watermolenweg 6 in Diessen.Bosuilen, kerkuilen, steenuilen en ransuilen. Ze leven allemaal in het mooie buitengebied van Diessen. Met name de bosuil is hier talrijk en waarschijnlijk horen we dan de bedelroep van de jongen.   De grootste kans hebben we op een ontmoeting met de kerkuilen. Minder luidruchtig maar wel erg actief en herkenbaar. Door de volle maan hebben we tijdens de avondwandeling extra veel licht om  de kerkuilen te zien vliegen.  Ook kans om steenuilen of ransuilen  te spotten al kunnen we dit natuurlijk niet garanderen.


Wel bent u zeker van een bijzondere ontmoeting met holenuilen, oehoes en kerkuilen. Deze zullen zich laten zien en laten horen in vrije vluchten bij ondergaande zon in Topvogel Roofvogelpark Diessen.


Programma:


20.00 Presentatie ‘Brabantse’ uilen

20.20 Demonstratie vrij vliegende uilen

20.45 Pauze met drankje en gebak

21.00 Natuurwandeling bij volle maan

22.00 Einde .


Kosten:

Incl koffie, thee & gebak: 12,- p.p.
kinderen van 8 tot 12 jaar: 8,-

Max 10 personen per gids.

Aanmelden:  06 456 123 93  info@topvogel.nl

Watermolenweg 6 Diessen

Voor kinderen tot 7 jaar is het minder geschikt vanwege afstand en vereiste stilte. Speciaal voor de kids hebben we een speciale uilenavond op 21 oktober.. Alleen met begeleiding volwasseneVolgende edities:


Zondag 21 okt: Van 18.15  tot 20.15

Speciale kinder editie herfstvakantie
Tip: Start met pannenkoek bij
In de Brouwerij

Woensdag 24 oktober: Van 18.00 to 20.30


Zaterdag 24 november: Van 16.00 tot 18.30

Zondag 17 februari Van 17.00 tot 19.00

Tip: Aansluitend een pannenkoek bij:
In de brouwerij Baarschot

Vorige maand was weer een bijzondere avond. Hoewel de volle maan het liet afweten door bewolking was het nog net licht genoeg om de steenuilen meerdere malen te zien. Ook  hoorden we bedelende jonge kerkuilen en een territoriaal bosuilwijfje.

Inmiddels zijn de jonge kerkuilen uitgevlogen en kunnen we ze misschien spotten tijdens hun jachtpogingen.